Witamy na stronie Transinfo.pl Nie widzisz tego artykułu, bo blokujesz reklamy, korzystając z Adblocka. Oto co możesz zrobić: Wypróbuj subskrypcję TransInfo.pl (już od 15 zł za rok), która ograniczy Ci reklamy i nie zobaczysz tego komunikatu Już subskrybujesz TransInfo.pl? Zaloguj się

Nowe menu w wagonach WARS. Sezonowe smaki w podróży

inforail
19.11.2025 14:30
0 Komentarzy

WARS wprowadza do wagonów restauracyjnych nowe, sezonowe menu idealnie dopasowane do jesienno-zimowych podróży.

Pasażerowie mogą liczyć na aromatyczne, rozgrzewające dania przygotowane z sezonowych składników i podane w nowoczesnej odsłonie.

Rozkład jazdy:

  1. Jakie nowe sezonowe dania pojawiły się w jesienno-zimowej karcie wagonów restauracyjnych WARS?
  2. W jaki sposób PKP Intercity podkreśla rolę sezonowych składników w nowym menu?
  3. Dlaczego nowe propozycje kulinarne w WARS mogą umilić pasażerom podróż w chłodniejsze miesiące?
Wagon WARS
Wagon WARS

Sezonowe smaki na pokładzie pociągów

Nowa karta WARS została już wprowadzona na pokłady pociągów PKP Intercity. Menu łączy tradycyjne polskie smaki z nutą kuchni światowej, stawiając na aromatyczne i sycące propozycje, które idealnie sprawdzą się w chłodniejsze dni.

Co nowego w karcie WARS?

W nowej odsłonie menu znalazły się zarówno klasyki, jak i zupełnie nowe dania. Pasażerowie mogą spróbować m.in.:

  • kremu z białych warzyw z antonówką i chrzanem,
  • sałatki z rydzami i dynią,
  • warzywnego curry z ryżem jaśminowym,
  • bowl po azjatycku z kurczakiem sous-vide,
  • karkówki duszonej w miodzie i cydrze,
  • zapiekanek w nowej wersji.

Każda z propozycji została przygotowana na bazie sezonowych składników, dzięki czemu dania są nie tylko smaczne, ale też idealnie dopasowane do jesienno-zimowych nastrojów.

Podróż pełna smaku

PKP Intercity zachęca pasażerów, by podczas podróży zajrzeli do wagonu WARS i spróbowali nowych propozycji. To doskonała okazja, by połączyć komfortową podróż z kulinarną przyjemnością.

Komentarze