WARS z nowym menu!
inforail
24.06.2014 23:33
WARS z nowym menu!
Maczanka krakowska, bajgiel z serem, grillowany filet z kurczaka czy krem z pomidorów to tylko niektóre z kulinarnych propozycji, które od 25 czerwca będą serwowane w wagonach gastronomicznych WARS oraz w lokalach stacjonarnych WARS Express. Nowa karta dań opracowana pod nadzorem kucharza WARS – Piotra Zaborowskiego topołączenie polskiej tradycji z najnowszymi trendami kulinarnymi.
WARS – tę markę zna nieomal każdy Polak. Na podstawie najlepszych tradycji polskiej kuchni i z dbałością o wybór sezonowych składników od najlepszych dostawców, kolejowa restauracja przygotowała nowe, odświeżone menu i zaprasza do stołu!
−Naszym nadrzędnym celem jest dbanie o jak największą satysfakcję podróżnych. To właśnie z myślą o naszych klientach wprowadziliśmy nowe, odświeżone menu dostosowane do ich potrzeb −mówi Paweł Dudek, prezes zarządu WARS S.A. –Nowa karta dań to nie rewolucja, ale ewolucja. Zostawiamy to, co najlepsze w polskiej tradycji, a jednocześnie wykorzystujemy nowe trendy kulinarne. Gwarantujemy, że będzie smacznie –dodaje.
Wyróżnikami nowego menu są:
-
naturalność −składniki pochodzą od sprawdzonych dostawców,
-
świeżość −dania są przygotowywane tuż przed podaniem,
-
walory prozdrowotne –w menu znajdują się w pełni zbilansowane posiłki,
-
proces przyrządzania –dania są przygotowywane z dbałością o każdy szczegół.
Z szefem kuchni w podróży!
Nowe menu zostało opracowane pod nadzorem nowego szefa kuchni WARS – Piotra Zaborowskiego. To, co wyróżnia kuchnię WARS, to produkty od sprawdzonych dostawców oraz przygotowanie posiłków bezpośrednio przed podaniem według specjalnie opracowanej metody próżniowego gotowania –sous-vide, dzięki której zachowany jest naturalny smak i jakość potraw.
−Nasze nowe menu zostało stworzone ze smakiem. Przygotowując potrawy, dbamy o najmniejsze szczegóły, tak by wśród zbilansowanych posiłków każdy znalazł coś dla siebie. Dania, które serwujemy, są lekkie, zdrowe i przygotowywane bezpośrednio przed podaniem z wykorzystaniem nowoczesnych technik kulinarnych–mówi Piotr Zaborowski , szef kuchni WARS.−W nowej propozycji mamy soczyste mięsa, rozmaite sałaty z serami, bogaty wybór kanapek oraz akcenty regionalne, chociażby w postaci krupnioku. Miłośnikom słodkości proponujemy wyśmienite ciasta z aromatyczna kawą. Oczywiście nie rezygnujemy z dobrej jajecznicy ze świeżych jaj czy klasycznego schabowego –dodaje.
Energii w podróży o każdej porze roku dodadzą także bomby witaminowe w postaci owocowych i warzywnych koktajli z sezonowych składników.
Kuchnia dla najmłodszych!
WARS przygotował także specjalną ofertę menu dla dzieci. Proponowane zestawy posiłków uwzględniają zarówno upodobania kulinarne maluchów, jak i wymagania rodziców. Pod hasłem „menu dla dzieci”pasażerowie mają do wyboru zbilansowane zestawy posiłków, które zapewnią niezbędne składniki odżywcze. Dodatkowo ich forma i wielkość jest dostosowana do potrzeb żywieniowych najmłodszych.
Wśród proponowanych zestawów znajdują się:
-
zupa pomidorowa (krem),
-
grillowany filet z kurczaka (ziemniaki lub kasza do wyboru, ogórek lub miks sałat),
-
farfalle z sosem pomidorowym,
-
pierogi z twarogiem podane z owocami sezonowymi i bitą śmietaną.
Właścicielem wagonów, w których WARS S.A. prowadzi obsługę podróżnych jest PKP Intercity S.A. WARS S.A. aktualnie zatrudnia około 450 osób, w tym znaczna część (56%) to konduktorzy obsługujący podróżnych w wagonach sypialnych i z miejscami do leżenia. Usługi gastronomiczne realizowane są w systemie franczyzowym według ściśle określonych standardów WARS S.A. Obecnie pracę usługową wykonuje około 80-ciu mikroprzedsiębiorstw.
Obok podstawowych obszarów działalności WARS S.A. w swojej ofercie posiada:
-
lokale gastronomi stacjonarnej – WARS Express ( sieć barów w lokalizacjach położonych na dworcach kolejowych)
-
automaty vendingowe w pociągach Kolei Śląskich
WARS S.A. jest także członkiem International Rail Catering Group (IRCG) – niezależnej organizacji zrzeszającej podmioty, aktywnie działające na rzecz rozwoju cateringu i usług hotelowych dla transportu kolejowego, w różnych krajach świata.
Więcej z Działu Kontrakty
PESA z idealną ofertą dla Polregio
09.04.2024
Parowóz Px29-1704 potrzebuje naprawy P5
04.04.2024
Polregio chce zmodernizować SA108-006
03.04.2024
Podkarpackie bez nowych ezt-ów
28.03.2024
Do kupienia EN57-935
11.03.2024
Więcej z Działu Pasażer
Więcej z Działu Prawo
Duża kasa w pociągu z Ukrainy
03.04.2024
PKP trafią do Ministerstwa Infrastruktury
07.03.2024
RegioJet niezadowolony z decyzji UTK
05.03.2024
Sabotaż na linii kolejowej. Jest śledztwo
27.02.2024
Kradli i wpadli. Udana interwencja SOK
19.01.2024
Gruba kasa w pociągu z Ukrainy
04.01.2024
Nie warto grozić kierownikowi pociągu!
19.12.2023
Więcej rządowej kasy na kolej
15.11.2023
Więcej z Działu Przewoźnicy
Więcej z Działu Producenci
Więcej lokomotyw PESA Gama w Cargounit
14.12.2023
Griffin pojechał 240 km/h [FILM]
27.10.2023
12 lokomotyw EURO9000 dla Alpha Trains
25.10.2023
Więcej z Działu Infrastruktura
Bezpieczniej na linii Rail Baltica
10.04.2024
Dworzec w biurowcu. W Słupsku
26.03.2024
Okrąglak ocalony od zapomnienia
21.03.2024