WARS wygrywa przetarg PKP Intercity
Bez niespodzianki w przetargu na świadczenie usług gastronomicznych i obsługa podróżnych na pokładach wybranych pociągów PKP Intercity.
Jako najkorzystniejsza wybrana została jedyna złożona oferta.
Jedna oferta
W przetargu ofertę złożył tylko WARS. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienia bez prawa opcji to 22 252 491,11 zł brutto, zaś z opcją 26 702 989,33 zł brutto. Kwoty te mieszczą się w szacunkach zamawiającego, który na ten cel chciał przeznaczyć odpowiednio: bez prawa opcji 24 717 580,82 zł brutto z prawem opcji 29 661 096,98 zł brutto.
O ZAMÓWIENIU
W zakres przedmiotu zamówienia wchodzi:
1) świadczenie na zlecenie zamawiającego usługi gastronomicznej dla podróżnych w pociągach PKP Intercity, z wykorzystaniem Infrastruktury gastronomicznej we wskazanych przez zamawiającego pociągach PKP Intercity kategorii EIP, EIC, EC, IC oraz TLK (z wyjątkiem tych pociągów PKP Intercity kategorii IC oraz kategorii TLK, w których składzie nie ma wagonu gastronomicznego lub miejsca gastronomicznego) kursujących w ramach rozkładu jazdy;
2) świadczenie na zlecenie zamawiającego usług w zakresie przygotowania i wydawania poczęstunków podróżnym odbywającym przejazd we wskazanych przez zamawiającego pociągach PKP Intercity kategorii EIP, EIC i EC kursujących w ramach rozkładu jazdy;
3) świadczenie usług w zakresie przygotowania i wydawania posiłków podróżnym odbywającym przejazd w strefie wygody w pociągach PKP Intercity kategorii EIC oraz w klasie pierwszej kategorii EIP, kursujących w ramach rozkładu jazdy;
PRZESIĄDŹ SIĘ NA:
4) świadczenie usług w zakresie przygotowania i wydawania posiłków awaryjnych i posiłków promocyjnych we wskazanych przez zamawiającego pociągach PKP Intercity kategorii EIP, EIC, EC, IC oraz TLK, w których świadczona jest usługa opisana powyżej;
5) świadczenie usług nieodpłatnego wydawania poczęstunków awaryjnych podróżnym, odbywającym przejazd pociągami PKP Intercity kategorii EIP, EIC, EC, IC oraz TLK, w których świadczona jest usługa opisana powyżej;
6) zapewnienie podróżnym możliwości korzystania z usługi sprzedaży mobilnej produktów spożywczych (z wyjątkiem napojów alkoholowych) we wskazanych przez zamawiającego pociągach PKP Intercity kategorii TLK oraz IC, w których składzie nie ma wagonu gastronomicznego lub miejsca gastronomicznego oraz na wskazanych przez zamawiającego odcinkach;
7) świadczenie usług serwisu pokładowego na rzecz podróżnych odbywających przejazd w pociągach PKP Intercity kategorii EIP w klasie pierwszej, w których świadczona jest usługa opisana powyżej;
8) świadczenie usług (każdorazowo na podstawie oświadczenia koordynatora zamawiającego) w zakresie przygotowania i wydawania poczęstunków pracownikom odbywającym przejazd we wskazanych przez zamawiającego pociągach PKP Intercity kursujących w ramach rozkładu jazdy (wskazanych każdorazowo na podstawie oświadczenia koordynatora zamawiającego).
W zakresie przedmiotu zamówienia zostało przewidziane prawo opcji, która będzie polegać na możliwości zlecenia usługi zapewnienia ciągłości usługi gastronomicznej wynikającej z zamówienia podstawowego, do maksymalnie 20% wartości zamówienia podstawowego. Usługa zapewnienia ciągłości usługi gastronomicznej wynikającej z zamówienia podstawowego polega na utrzymaniu przez wykonawcę w stałej gotowości dodatkowego personelu wykonawcy, za pośrednictwem którego realizowana będzie usługa gastronomiczna, na wypadek podejrzenia wystąpienia lub stwierdzenia wystąpienia choroby COVID-19 wywołanej przez koronawirusa SARS-CoV-2 wśród personelu wykonawcy.
Usługi będą świadczone przez rok.