Świąteczna oferta WARS-u

inforail
22.12.2014 12:31
Od 22 grudnia pasażerowie pociągów PKP Intercity będą mogli skosztować tradycyjnych, świątecznych potraw serwowanych w wagonach WARS. Specjalna oferta dostępna będzie w wagonach gastronomicznych do 6 stycznia. Receptury i sposób przygotowania potraw zostały opracowane przez szefa kuchni WARS – Piotra Zaborowskiego.
W ofercie świątecznego menu pasażerowie znajdą m.in. czerwony barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, rybę oraz ciasto piernikowe.
Menu WARS na święta to z jednej strony tradycyjne, znane z wigilijnych stołów potrawy,
a z drugiej kilka nowych kulinarnych pomysłów, stąd naszym głównym daniem jest  dorsz z duszonymi kurkami i buraczkami na miodzie. Mamy nadzieję, że będzie to nie tylko smaczne danie, ale i inspiracja do zmiany świątecznego menu również przy rodzinnym stole –
mówi Piotr Zaborowski, szef kuchni WARS.
Od 22 grudnia pasażerowie pociągów PKP Intercity będą mogli skosztować tradycyjnych, świątecznych potraw serwowanych w wagonach WARS
WARS obsługuje obecnie 9 pociągów Express InterCity Premium oraz 51 wagonów gastronomicznych, w tym 14 restauracyjnych i 37 barowych. Właścicielem wagonów, w których prowadzi obsługę podróżnych jest PKP Intercity. Usługi gastronomiczne realizowane są w systemie franczyzowym według ściśle określonych standardów WARS. Obecnie pracę usługową wykonuje około 40-ciu mikroprzedsiębiorstw. WARS w swojej ofercie posiada także automaty vendingowe w pociągach przewoźników kolejowych oraz lokale gastronomi stacjonarnej – WARS Express (sieć barów w lokalizacjach położonych na dworcach kolejowych).