Jest kolejny przetarg na usługi gastronomiczne w pociągach PKP Intercity

inforail
11.05.2021 07:45

PKP Intercity ogłosiły przetarg na świadczenie usług gastronomicznych i obsługę podróżnych na pokładach wybranych pociągów w rozkładach jazdy: 2020/2021 i 2021/22.

Usługa będzie realizowana w wagonach wyposażonych w urządzenia infrastruktury gastronomicznej, z użyciem niezbędnego wyposażenia gastronomicznego Wykonawcy, w zakresie:

1) prowadzenia gastronomii pokładowej;

2) przygotowywania i wydawania poczęstunków podróżnym;

3) przygotowywania i wydawania posiłków podróżnym, odbywającym przejazd w pociągach zamawiającego, we wskazanych przez niego klasach;

4) sprzedaży obwoźnej produktów spożywczych z wózków – mini bar w pociągach, w składzie których nie ma infrastruktury gastronomicznej;

5) przygotowywania i wydawania podróżnym na polecenie kierownika pociągu poczęstunków awaryjnych;

W ramach zamówienie wymagane jest świadczenie na zlecenie usługi zapewnienia ciągłości usługi gastronomicznej, w zakresie wskazanym powyżej, poprzez utrzymanie w stałej gotowości w dni wolne od pracy dodatkowego personelu wykonawcy. Ponadto obejmuje ono serwis pokładowy na pokładach wybranych pociągów, uruchamianych przez spółkę w rozkładzie jazdy 2020/2021; wydawanie ciepłych napojów pracownikom spółki, obsługującym na danym kursie pociągu kategorii Express Intercity Premium oraz dostawę produktów spożywczych w ramach prowadzonych akcji marketingowo-promocyjnych oraz przekąsek awaryjnych do miejsc wskazanych przez zamawiającego.

Zamówienie przewiduje prawo opcji polegające na zwiększeniu zakresu usług objętych przedmiotem zamówienia do maksymalnie 50 % wartości zamówienia podstawowego.

Czas na składanie ofert jest stosunkowo krótki, termin mija 26 maja 2021 roku.

Poprzednia umowa na świadczenie usługi gastronomicznej została zawarta z WARS-em jedynie na trzy miesiące.