Jest kolejny przetarg na usługi gastronomiczne w pociągach PKP Intercity
PKP Intercity ogłosiły przetarg na świadczenie usług gastronomicznych i obsługę podróżnych na pokładach wybranych pociągów w rozkładach jazdy: 2020/2021 i 2021/22.
Usługa będzie realizowana w wagonach wyposażonych w urządzenia infrastruktury gastronomicznej, z użyciem niezbędnego wyposażenia gastronomicznego Wykonawcy, w zakresie:
1) prowadzenia gastronomii pokładowej;
2) przygotowywania i wydawania poczęstunków podróżnym;
3) przygotowywania i wydawania posiłków podróżnym, odbywającym przejazd w pociągach zamawiającego, we wskazanych przez niego klasach;
4) sprzedaży obwoźnej produktów spożywczych z wózków – mini bar w pociągach, w składzie których nie ma infrastruktury gastronomicznej;
5) przygotowywania i wydawania podróżnym na polecenie kierownika pociągu poczęstunków awaryjnych;
PRZESIĄDŹ SIĘ NA:
W ramach zamówienie wymagane jest świadczenie na zlecenie usługi zapewnienia ciągłości usługi gastronomicznej, w zakresie wskazanym powyżej, poprzez utrzymanie w stałej gotowości w dni wolne od pracy dodatkowego personelu wykonawcy. Ponadto obejmuje ono serwis pokładowy na pokładach wybranych pociągów, uruchamianych przez spółkę w rozkładzie jazdy 2020/2021; wydawanie ciepłych napojów pracownikom spółki, obsługującym na danym kursie pociągu kategorii Express Intercity Premium oraz dostawę produktów spożywczych w ramach prowadzonych akcji marketingowo-promocyjnych oraz przekąsek awaryjnych do miejsc wskazanych przez zamawiającego.
Zamówienie przewiduje prawo opcji polegające na zwiększeniu zakresu usług objętych przedmiotem zamówienia do maksymalnie 50 % wartości zamówienia podstawowego.
Czas na składanie ofert jest stosunkowo krótki, termin mija 26 maja 2021 roku.
Poprzednia umowa na świadczenie usługi gastronomicznej została zawarta z WARS-em jedynie na trzy miesiące.