LOT: Nowe menu w klasie biznes
Już od 1 lipca na pokładach serwowany jest nowy wachlarz smakowitych propozycji z repertuaru Roberta Sowy, jednego z najbardziej znanych polskich mistrzów kulinarnych.
Rok temu LOT rozpoczął współpracę z Robertem Sową i wprowadził na pokłady kulinarną rewolucję – nowe menu w klasie biznes. Pasażerom zaprezentowano elegancko podane i doskonale skomponowane dania, dzięki którym podróże LOT-em zyskały zupełnie nową jakość. Dania sporządzone wedle receptur Roberta Sowy zyskały ogromne uznanie wśród pasażerów. Od 1 lipca 2010 roku LOT wspólnie z Robertem Sową zaoferują pasażerom nowy rozdział w historii podniebnej kuchni LOT-u.
W nowym menu znajdzie się wiele akcentów z nowoczesnej kuchni polskiej, takich jak wędzony łosoś z pieprzem cytrynowym, filet z suma na ragout z soczewicy czy mus z wątróbek drobiowych z konfiturą z malin. Pasażerowie będą mogli zasmakować w sezonowych owocach i warzywach, takich jak świeże truskawki, szparagi czy kurki. Potrawy będą kusząco lekkie, wyrafinowane i elegancko podane – tak, aby spełnić wysokie oczekiwania pasażerów klasy biznes.
Na pokładach LOT-u pasażerowie muszą otrzymać najwyższej jakości produkt i obsługę – dlatego nie zatrzymujemy się i wciąż doskonalimy naszą ofertę. Zadbaliśmy o to, aby kulinarna strona podróży LOT-em była niezapomnianym doznaniem smakowym i estetycznym- mówi Dorota Haller, Dyrektor Biura Marketingu i Produktu PLL LOT. –Liczymy na to, ze pasażerów ucieszą nie tylko sezonowe akcenty, ale także większe porcje, które wprowadziliśmy zgodnie z ich życzeniami.
PRZESIĄDŹ SIĘ NA:
Moja współpraca z PLL LOT, która trwa już od roku, to dla mnie niezwykle ciekawe wyzwanie zawodowe i zarazem ogromna przyjemność. –mówi Robert Sowa, mistrz kulinarny, od 2009 roku „szef kuchni”na pokładach LOT-u.- Owocem moich starań musi być danie, które zaspokoi oczekiwania smakoszy i jednocześnie specyficzne wymogi, które obowiązują przy produkcji dań serwowanych na dużych wysokościach – wyjaśnia. – Myślę, że zadanie udało się spełnić w stu procentach. Jestem niezwykle ciekawy opinii pasażerów i czekam na kolejną okazję, aby urozmaicić naszą podniebną kulinarną przygodę – dodaje.
LOT wprowadza także wiele innych, smakowitych zmian. Od lipca pasażerom na rejsach krajowych serwowany będzie wafelek Princessa, który zastąpi dotychczas podawany wafelek Prince Polo. Przez pierwsze dwa miesiące Pasażerom podawany będzie wafelek o smaku czekoladowym, a następnie kokosowym. Dotychczas wprowadzane zmiany i nowości, a także jednorazowe akcje, takie jak Dzień Świętego Marcina, dni młodego wina Beaujolais Nouveau, Międzynarodowy Dzień Pizzy, Tłusty Czwartek czy Walentynki, spotkały się z bardzo pozytywnym odbiorem Pasażerów.