LOT: Nowe menu na pokladach samolotów
Polskie Linie Lotnicze LOT wprowadzają nowe menu do klasy biznesowej i ekonomicznej na pokładach samolotów. Od 1 września br. Pasażerowie będą mogli spróbować nowych propozycji kulinarnych, których autorem jest po raz kolejny szef kuchni Robert Sowa.
Menu wprowadza wiele akcentów z nowoczesnej polskiej kuchni. Przy jego przygotowaniu, duży nacisk położono na rodzime produkty spożywcze tak, aby podczas polskiej Prezydencji w UE i przed EURO 2012 goście z całego świata mogli posmakować tego, co w tradycji kulinarnej naszego kraju jest charakterystyczne, zdrowe i godne uwagi.
Szef kuchni Robert Sowa tym razem zaprojektował menu nie tylko do klasy biznesowej, ale też ekonomicznej. Biorąc pod uwagę sugestie Pasażerów LOT-u zwiększono porcje i postawiono na lekkość dań, wprowadzając więcej zdrowych sałat z dodatkiem lekkich sosów na bazie oliwy z oliwek. Również kanapki serwowane na krótszych trasach będą bardziej urozmaicone. Komponując kartę, szef kuchni wykorzystał także wiele produktów sezonowych, takich jak np. truskawki, szparagi czy kurki.
Dążąc do najwyższego poziomu obsługi Pasażerów i podwyższania komfortu ich podróży nie mogliśmy pominąć kwestii menu. Smaczny posiłek podawany w czasie rejsu jest kluczem do dobrego samopoczucia podczas lotu. Wierzę, że po analizie uwag i opinii naszych podróżnych, nowa propozycja menu na pokładach samolotów LOT-u przypadnie Pasażerom do gustu i…smaku –mówi Leszek Chorzewski, rzecznik prasowy PLL LOT S.A.
PRZESIĄDŹ SIĘ NA:
Menu jest przygotowane już po raz trzeci przez Roberta Sowę. Dotychczasowe jego kulinarne propozycje były dobrze oceniane przez podróżnych oraz sprawdziły się jako menu dla kuchni lotniczej, przed którą stawiane są inne wymagania niż przed kuchnią restauracyjną.