Witamy na stronie Transinfo.pl Nie widzisz tego artykułu, bo blokujesz reklamy, korzystając z Adblocka. Oto co możesz zrobić: Wypróbuj subskrypcję TransInfo.pl (już od 15 zł za rok), która ograniczy Ci reklamy i nie zobaczysz tego komunikatu Już subskrybujesz TransInfo.pl? Zaloguj się

Nowe menu od WARS. W pociągach EIP, EIC i IC

inforail
22.05.2025 15:30
0 Komentarzy

WARS S.A. rozpoczyna sezon letni z nowym, apetycznym menu w wagonach gastronomicznych. Od dziś (22 maja 2025 roku) podróżujący pociągami kategorii EIP (Express Intercity Premium), EIC (Express Intercity) oraz IC (Intercity) mogą liczyć na kulinarne nowości, które umilą każdą podróż – zarówno służbową, jak i wakacyjną.

Nowe menu dostępne w wagonach gastronomicznych to kolejny krok w realizacji szeroko zakrojonej strategii poprawy jakości i spójności usług świadczonych pasażerom przez WARS S.A. w ramach Grupy PKP.

Rozkład jazdy:

  1. Jakie nowe dania znalazły się w letnim menu oferowanym przez WARS S.A. w pociągach kategorii EIP i EIC?
  2. W jaki sposób kampania „Kolej na Lato” nawiązuje do wcześniejszej inicjatywy „Kolej na kawę”?
  3. Jakie cele strategiczne realizuje WARS S.A. poprzez wprowadzenie nowej oferty gastronomicznej na pokładach pociągów?
Nowe menu WARS
Nowe menu WARS

Letnia oferta WARS

Letnia odsłona oferty, wprowadzana pod hasłem „Kolej na lato”, kontynuuje kierunek zapoczątkowany przez kampanię „Kolej na kawę” – pierwszą, ogólnopolską aktywację promującą nową kawę serwowaną w pociągach WARS. Akcja ta stanowiła istotny punkt zwrotny w komunikacji i standaryzacji produktów pokładowych, budując fundament pod kolejne zmiany w ofercie.

Kampania „Kolej na Lato” to nie tylko letnie podróże i kawa o nowej jakości, ale także zupełnie nowe smaki na pokładach pociągów. WARS prezentuje odświeżone menu, które łączy tradycję z nowoczesnością – idealne dla tych, którzy w trasie szukają nie tylko wygody, ale i przyjemności kulinarnej.

– Chcemy, aby podróż koleją była nie tylko wygodna, ale i smaczna. Nasze nowe propozycje w menu powstały z myślą o różnorodnych gustach kulinarnych naszych pasażerów – od klasycznych smaków po lekkie, letnie opcje – mówi Edyta Płuciennik – Skalska rzecznik prasowy WARS S.A.

W pociągach EIP i EIC pasażerowie mogą spróbować m.in.:

– delikatnych naleśników ze szpinakiem,

– francuskich rogalików z różnorodnymi dodatkami,

– kolorowych bowli z ciecierzycą lub łososiem,

– wyrazistej sałatki z kurczakiem i marynowaną rzodkwią,

– kultowych placków ziemniaczanych z gulaszem i ogórkiem kiszonym,

– klasycznego kotleta mielonego z buraczkami.

W pociągach kategorii IC pojawiły się natomiast:

– naleśniki ze szpinakiem,

– sycące tortille z kurczakiem lub z szynką i serem,

– sałatka z kurczakiem,

– grillowany filet z kurczaka,

– i na deser – domowa szarlotka, która przypomni smak wakacji u babci.

To kulinarna odsłona letniej kampanii WARS, która podkreśla, że podróż koleją może być nie tylko wygodna, ale i pyszna. Wszystkie dania zostały przygotowane z myślą o sezonowości, jakości i różnorodności – tak, by każdy pasażer mógł znaleźć coś dla siebie.

Wprowadzenie letniego menu to nie tylko zmiana w ofercie kulinarnej, ale element szerszej strategii modernizacji usług świadczonych przez WARS S.A. w ramach Grupy PKP. Spółka konsekwentnie realizuje kierunek rozwoju skoncentrowany na podnoszeniu jakości obsługi klienta, dostosowywaniu produktów do zróżnicowanych oczekiwań pasażerów oraz budowaniu pozytywnego doświadczenia podróżnego.

– Gastronomia kolejowa ma dziś ogromny potencjał. Inwestujemy w jej rozwój, ponieważ wiemy, że współczesny pasażer oczekuje nie tylko punktualności i wygody, ale także jakości w każdym aspekcie podróży – komentuje Mikołaj Pawlak Dyrektor Wykonawczy WARS S.A. – Nowe menu to krok w stronę standaryzacji i profesjonalizacji naszych usług, również w kontekście partnerstw biznesowych, konferencji na torach i podróży służbowych.

Komentarze