Witamy na stronie Transinfo.pl Nie widzisz tego artykułu, bo blokujesz reklamy, korzystając z Adblocka. Oto co możesz zrobić: Wypróbuj subskrypcję TransInfo.pl (już od 15 zł za rok), która ograniczy Ci reklamy i nie zobaczysz tego komunikatu Już subskrybujesz TransInfo.pl? Zaloguj się

PKP intercity z przetargiem na usługi gastronomiczne w pociągach

inforail
17.02.2024 15:45
0 Komentarzy

PKP Intercity ogłosiły przetarg na świadczenie usług gastronomicznych i obsługa podróżnych na pokładach wybranych pociągów.

Faworytem jest oczywiście WARS. Oferty w przetargu można składać do 18 marca 2024 roku.

O zamówieniu

W zakres przedmiotu zamówienia wchodzi:

1) świadczenie na zlecenie zamawiającego usługi gastronomicznej dla podróżnych w pociągach PKP Intercity, z wykorzystaniem infrastruktury gastronomicznej we wskazanych przez zamawiającego pociągach PKP Intercity kategorii EIP, EIC, EC, IC oraz TLK (z wyjątkiem tych pociągów PKP Intercity kategorii IC oraz kategorii TLK, w których składzie nie ma qagonu gastronomicznego lub miejsca gastronomicznego) kursujących w ramach rozkładu jazdy;

2) świadczenie na zlecenie zamawiającego usług w zakresie przygotowania i wydawania poczęstunków podróżnym odbywającym przejazd we wskazanych przez zamawiającego pociągach PKP Intercity kategorii EIP, EIC i EC kursujących w ramach rozkładu jazdy;

3) świadczenie usług w zakresie przygotowania i wydawania posiłków podróżnym odbywającym przejazd w strefie wygody w pociągach PKP Intercity kategorii EIC oraz w klasie pierwszej kategorii EIP, kursujących w ramach rozkładu jazdy;

4) świadczenie usług w zakresie przygotowania i wydawania posiłków awaryjnych i posiłków promocyjnych we wskazanych przez zamawiającego pociągach PKP Intercity kategorii EIP, EIC, EC, IC oraz TLK;

PKP Intercity ogłosiły przetarg na świadczenie usług gastronomicznych i obsługa podróżnych na pokładach wybranych pociągów.
Wagon WARS

5) świadczenie usług nieodpłatnego wydawania poczęstunków awaryjnych podróżnym, odbywającym przejazd pociągami PKP Intercity kategorii EIP, EIC, EC, IC oraz TLK;

6) zapewnienie podróżnym możliwości korzystania z usługi sprzedaży mobilnej produktów spożywczych (z wyjątkiem napojów alkoholowych) we wskazanych przez zamawiającego pociągach PKP Intercity kategorii TLK oraz IC, w których składzie nie ma wagonu gastronomicznego lub miejsca gastronomicznego oraz na wskazanych przez zamawiającego odcinkach;

7) świadczenie usług serwisu pokładowego na rzecz podróżnych odbywających przejazd w pociągach PKP Intercity kategorii EIP w klasie pierwszej;

8) świadczenie usług (każdorazowo na podstawie oświadczenia koordynatora zamawiającego) w zakresie przygotowania i wydawania poczęstunków pracownikom odbywającym przejazd we wskazanych przez zamawiającego Pociągach PKP Intercity kursujących w ramach rozkładu jazdy (wskazanych każdorazowo na podstawie oświadczenia koordynatora zamawiającego);

9) określenie niezbędnego zakresu współpracy z wykonawcą ze strony zamawiającego w celu umożliwienia świadczenia przez wykonawcę powyższych usług.

Zamawiający wymaga, by wykonawca w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje, co najmniej 1 usługę gastronomiczną (restauracyjną), realizowaną na podstawie jednej umowy/zamówienia/zlecenia itp. przez okres co najmniej 6 kolejnych miesięcy, o wartości nie mniejszej niż 4 000 000,00 PLN netto.

Komentarze